Je wilt graag meer informatie over een vruchtbaarheidsbehandeling. Op deze pagina kun je filmpjes en brochures vinden over de verschillende behandelingen.

Wellicht heb je al besloten om naar een arts te gaan vanwege het uitblijven van een zwangerschap, of ben je nog in een oriënterende fase. Voor beide fases kun je hier meer informatie vinden over de verschillende behandelingen.

De oorzaak van een verminderde vruchtbaarheid (subfertiliteit) kan bij de vrouw of de man, of bij allebei liggen; de drie mogelijkheden komen ongeveer even vaak voor. Bij circa 25 procent van de paren wordt ondanks een volledig onderzoek geen duidelijke reden gevonden. Dit wordt ‘onverklaarde subfertiliteit’ genoemd.1

Met de uitkomsten van het vruchtbaarheidsonderzoek, ofwel oriënterend fertiliteitsonderzoek (OFO), kan een behandelplan worden uitgestippeld. Deze behandelingen worden in de verschillende brochures nader toegelicht.

Behandelingen

Hieronder staat een overzicht van de verschillende behandelingen. Neem rustig de te tijd om de brochures door te nemen.

  • Ovulatie Inductie (OI)
  • Intra Uteriene Inseminatie (IUI)
  • In-vitrofertilisatie (IVF)
  • Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie (ICSI)

Tijdens en ook al voor de vruchtbaarheidsbehandeling is de kans groot dat jullie te maken krijgen met emotionele schommelingen. Hoe je hiermee omgaat, is erg persoonlijk. Je bent daarin niet de enige. Wellicht kan de informatie op de pagina ‘Ik zoek hulp bij mijn emoties’ je een beetje verder helpen.

1. Freya. Vruchtbaarheidsonderzoeken. Beschikbaar op: https://www.freya.nl/brochures/vruchtbaarheidsonderzoeken/. Voor het laatst geraadpleegd op 04/08/2020.

Bekijk de video’s

Bekijk hier het filmpje ‘IVF/ICSI’

Bekijk hier het filmpje ‘Inseminatie’

DOWNLOADS

Voorlichting oriënterend fertiliteitsonderzoek

Voorlichting ovulatie inductie

Voorlichting intra-uteriene inseminatie

Voorlichting IVF-ICSI